Има изменение и в Указанията за попълване на приложение № 15, съгласно което в т. 4 задължително се попълва дневното работно време по правоотношението на лицето в часове, като за лицата, които нямат определено дневно работно време, се попълва 8 часа. Промените са обнародвани в ДВ, бр. 33 от 05 април 2013 г.
Имам случаи, в който лицето при постъпване не си представя трудовата книжка,по причини независещи от него и тогава просто не пиша в трудовия договор колко му е стажа.Имах проверка от ИТ и предписание за това,че съм посочила, че се начислява за придобит трудов стаж и професионален опит 0,6% върху основната работна заплата, за всяка година трудов и професионален стаж при настоящия работодател на сходна или със същия характер работа в тр.договор,но не съм уточнила какви са тия сходни професии.Трябвало да има по голяма яснота и ме накараха да променя вътрешните правила за РЗ и да напиша приложение към тях със сходните професии, които признавам.
Изменения, във връзка с данъчен кредит за леките автомобили и мотоциклетите
Съгласно измененията в чл. 70, ал. 1, т. 4 и т. 5 от 01.01.2013 г. вече ще e налице право на данъчен кредит за наем на леки автомобили и мотоциклети, както и за стоките или услугите, които са свързани с поддръжката, ремонта, подобрението или експлоатацията на наетите мотоциклети и леки автомобили, включително за резервни части, комплектовка, горивни и смазочни материали. Както и досега няма да е налице право на данъчен кредит за  придобити или внесени мотоциклети или леки автомобили и за стоките или услугите, които са свързани с поддръжката, ремонта, подобрението или експлоатацията им.

Съгласно новата т. 5 на чл. 70, ал. 2 и във връзка с новата т. 18а на § 1 от 01.01.2013 г., ако една или повече от изброените дейности:
1)   транспортни и охранителни услуги
2)   таксиметрови превози
3)   отдаване под наем на леки автомобили и мотоциклети
4)   куриерски услуги
5)   подготовка на водачи на моторни превозни средства
6)   препродажба на леки автомобили и мотоциклети
представлява повече от 50% от общата стойност на всички изпълнени от регистрираното по ЗДДС лице доставки през последните 12 месец, то лицето ще има право на данъчен кредит за леки автомобили и мотоциклети, които използва и за различни от тези дейности, както и за стоките или услугите, които са свързани с поддръжката, ремонта, подобрението или експлоатацията им, включително за резервни части, комплектовка, горивни и смазочни материали. В тези случаи правото на приспадане на данъчен кредит е налице от началото на месеца, следващ месеца, за който е изпълнено изискването за основна дейност.

Друго важно изменение е въведено с промяната в § 1, т. 18. Според него при определяне на броя на местата на лекия автомобил отпада изискването седалките да са монтирани от производителя (тоест връща се правилото, което беше преди началото на 2010 г.).

Където е седалището на фирмата.